Cupping

Cupping is een manier van behandelen door middel van het gebruik van cups (zie foto). Een soort glaasje wat onder druk gezet wordt, waardoor er een vacuum ontstaat.

Deze methode wordt al eeuwen lang gebruikt en vindt zijn oorsprong in China.

 

Behandeling

De huid wordt ingesmeerd met olie en de cup wordt op de huid gezet, vacuum getrokken en langzaam heen en weer bewogen.

 

Het cuppen dringt diep door tot in de bindweefsellaag, dat zich om spieren en gewrichten bevindt. Het vacuum zorgt voor activering van de bloed- en lymfestroom met als gevolg een betere doorbloeding. Dit zorgt vervolgens voor een betere aanvoer van voedingsstoffen en versnelde afvoer van toxinen (afvalstoffen).

 

Wat doet cupping ?
Het stimuleert de doorbloeding en energie, zorgt dat afvalstoffen beter worden afgevoerd en maakt de weefsels goed los. Verklevingen en spierknopen worden zo snel opgelost. Het heeft een krachtigere en diepere werking dan een gewone massage.
 
Cuppen kun je voor je hele lichaam gebruiken, denk hierbij aan o.a.:
– armen en benen
– cellulites
– spierproblemen en verklevingen
– oedeem
– afvallen
– gezicht, rimpels etc
– rug
 
Het is supereffectief in zeer korte tijd.
 
 
Ervaringen:
Jacqueline:
Na al 5 maanden bij de fysiotherapeut te hebben gelopen voor mijn elleboog en arm, was er amper vooruitgang. Alles bleef pijnlijk en ellendig.
Door mijn arm te behandelen met cupping, kwam er voor het eerst ruimte in mijn arm! En kon ik mij vrijer bewegen en mijn arm voelt veel zachter aan. 
We gaan nog even door met behandelen maar wat ben ik hier blij mee!
 
Monica:
Cuppen kun je ook gebruiken voor cellulites
Ik begon na de 4e week wat verschil te zien. Mijn huid voelde zachter en oogde steviger. Ook doet het cuppen een stuk minder pijn en ben ik inmiddels aan de slag met de grootste cup. Mijn cellulites is nog niet weg, maar het is wel zichtbaar minder geworden en daar ben ik oprecht heel blij mee
Cups
Cups